Ana Clara Polakof
En aquest article, es mostra que és possible reconèixer la importància que tingué la fil·loxera en la vitivinicultura d�Uruguai a la fi del segle XIX a partir de l�anàlisi de diverses formes i processos lingüístics. Per a fer-ho, analitzem els articles, notes i cartes publicades a la Revista de la Asociación Rural del Uruguay, així com en d�altres diaris de l�època. Aquesta anàlisi ens permet de proposar que aquest nom apareix de manera reiterada, que constitueix una base lèxica productiva i que és emprat en diferents construccions, la qual cosa reflecteix una realitat rural per a la qual no es tenien solucions i que va causar molta preocupació
In this paper, we show that it is possible to recognize the significance of the Uruguayan wine phylloxera in the late nineteenth century through the analysis of different forms and linguistic processes. We analyze the articles, notes and letters published in the Revista de la Asociación Rural del Uruguay, as well as articles that were published in newspapers of that time. This analysis allows us to propose that this name appears repeatedly, that it is a productive lexical base and is used in various constructions, which reflected a rural reality for which solutions were not found and that caused a lot of concern